Walt Wilkins & Friends

Walt Wilkins & Friends

Als songwriter, producer en bandleider werkte Walt Wilkins vele jaren in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs en Kenny Rogers.

Walt Wilkins wordt als performer wel vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. Hier in Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van Sam Baker, met wie hij ook diverse keren in Nederland tourde. Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band The Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een bijzondere club zeer getalenteerde muzikanten en songwriters.

De muziek van Walt Wilkins is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de typische West Coast sound (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar is ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues.

Tickets

Tickets kunnen binnenkort online gekocht worden, maar ook bij één van onze voorverkoop adressen. Zodra deze beschikbaar zijn zullen ze op deze pagina komen te staan.

Algemene info

Datum: 26 oktober

Tijd: 20:30 – 00:00

Ticketprijs: €15,-