Officiële trouwlocatie

Ook ’s avonds trouwen!

Alcazar Events is aangewezen als officiële trouwlocatie van de gemeente Binnenmaas. Als één van de weinige locaties in het land kunnen wij bruidsparen de mogelijkheid bieden om ‘s avonds te trouwen, waardoor er veel extra mogelijk is. Zo kunnen uw vrienden en familieleden bij de plechtigheid aanwezig zijn zonder een vrije dag op te nemen. Ook kunt u de bruiloft vieren met vele gasten waarna aansluitend de feestavond of receptie kan plaatsvinden.

Een officiële trouwplechtigheid ziet er als volgt uit:

– Welkomstwoord door Alcazar Events

– Opkomst bruidegom

– Opkomst bruid

– Ambtenaar vertelt het liefdesverhaal

– Ja-woord

– Trouwringen

– Voorlezen huwelijksakte

– Tekenen Huwelijksakte ( bruidspaar, getuigen en ambtenaar )

– Afronding ceremonie

Ondertrouw & Ambtenaar van de Burgerlijke stand

Een verzoek tot aangifte (ondertrouw) voor een huwelijk dient u in te dienen in de gemeente waarin u of uw partner ingeschreven staat. De aangifte is één jaar geldig. Dit jaar neemt aanvang op de dag na die van de aangifte. Tussen de aangifte en het huwelijk dienen minimaal 14 dagen te verstrijken.

Nadat u aangifte heeft gedaan voor een huwelijk ontvangt u een formulier. Door dit formulier in te vullen krijgt u gelijk de kans om uw voorkeur aan te geven voor een ambtenaar. De gemeente zal zorgdragen voor het regelen van deze ambtenaar, indien hij of zij beschikbaar is.
Het huwelijksformulier en alle bijbehoorde stukken moeten minimaal 1 week voor de aangifte worden ingeleverd. Indien het huwelijk in een andere gemeente plaats vindt dan in gemeente van inschrijving, worden de vereiste formulieren naar de betreffende gemeente verzonden.
Nadat het huwelijk is voltrokken, krijgt de gemeente waar u en/of uw partner staat ingeschreven, hiervan bericht.

De huwelijkssluiting

Dit is het moment van het daadwerkelijk ‘trouwen’. Datum, tijdstip en de gemeente zijn vrij naar keuze. U kunt samen met de ambtenaar bespreken hoe de inhoud van de huwelijkssluiting eruit gaat zien.